2015. június 23., kedd

Coin bag - szütyő készítés

ÜDV mindenkinek. Mostanában nem voltam, vizsgaidőszak meg ilyenek. És láttam ezt a kérést... Ha még aktuális, íme a szütyő készítése.
A kép alá amennyire tudom értelmesen leírom hogyan is készül ez az egész ha valaki nem tudná az ábrát értelmezni :)

Ezt a kis "szütyőt" pár óra alatt el lehet készíteni.


Kezdésként használjunk egy un. varázskört
Ebbe a körbe kerül majd 8 rövidpálca. Ez alkotja az első sort.
2. sor - 24db egyráhajtásos pálcával készül. Az előző sor minden egyes rövidpálcájába 3db egyráhajtásos pálcát horgolunk.
3. sor - 32 db rövidpálcával készül. Az előző sor minden 3. egyráhajtásos pálcájába 2db rövidpálca kerül, így biztosítjuk hogy arányosan legyen elosztva az előző sorhoz képest +8 pálca
4. sor - 48 egyráhajtásos pálca. Az előző sorhoz felváltva 1 és 2 pálcát horgolunk szemenként. Szóval ha az első szembe egy pálcát horgolunk akkor a következőbe 2-t kell, majd egyet és aztán 2-t és így tovább. Érdemes számolni a pálcákat és szemeket.
5. sor - 48 rövidpálca. Az előző sor szintén 48, így szemenként egy pálcát horgolunk. 
6. sor - 56 db egyráhajtásos pálcát horgolunk. Az első 5 szembe 1-1 pálcát horgolunk, a hatodikba 2 pálca kerül. Majd a következő ötbe szintén 1-1 pálca jön és ismét a következőbe 2, így tovább...
7. sor - 56 rövidpálcát horgolunk. Szemenként 1-1-et.
8. sor - 56 egyráhajtásos pálcát horgolunk. Szemenként 1-1-et.
A 8. sor után egy legyező mintával folyatjuk, ezzl a kellő nagyság eléréséig dolgozunk.
Minta: Az első szembe egy rövidpálcát horgolunk. Majd egy vakszem avagy sima szem következik. Ezután egy egyráhajtásos pálca készül. Ezt a kezdő szemtől a második szembe horgoljuk. Egy sima szem után a következő egyráhajtásos pálcát is ebbe a szembe horgoljuk. A mintát egy szemmel fojtatjuk és egy rövid pálcával fejezzük be. Így haladunk körbe. A következő sor is hasonlóan alakul. Itt viszont 2pálca és egy szem helyett 3pálca kerül a minta közepére.

Sajnálom ezt annyira jól nem tudom leírni. De remélem az ábra segít a megértésben.  
Bármilyen kérdéssel nyugodtan írjatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése