2014. január 28., kedd

Cosplay tutorial-ok round1.

Sziasztok!
Szerintem nem titok, hogy szeretem a cosplayeket, csak úgy mint az animéket kedvelő emberek nagy része... Úgy gondolom, mivel nekiállok erőteljesen cosplayezni, így segítek azoknak akik szintén szeretnének, és teszik is... Hátha találnak itt olyat ami hasznos lehet a saját munkájuk során. Bár nekem lesz segítségem (édesanyám) de aki nem kap segítséget az is talál majd itt remélhetőleg hasznos és egyszerű dolgokat... És így első bejegyzésnek sztem megfelel ha csak egy gyors leírást adok egy egyszerűen összehozható tüllszoknyához:

Ehhez a szoknyához nincs szükség varrógépre csak sok sok időre, türelemre és több méternyi tüllre (ennek az anyagnak több változata van, én a lágy verziót ajánlanám, mert ha túl merev a tüll nem fog szépen állni)

Nos tehát ami kell:
- Olló! (sokat kell használni így valami kényelmes fogású és elég éles ollóra lesz szükség).
- Szalag - a derékméreted 2x-e kell legyen minimum.
- Tüll - minimum 5 méter, elég "drága" szokott lenni, de megéri többet venni. Budapesten pedig vannak elég olcsó méterárú üzletek, amikről azt hiszem teszek majd bejegyzést. 

Mit kell tenned?
A tüll egy részét vágd fel azonos méretű csíkokra (meglátod majd pontosan mennyi kell, addig felesleges mindet felvágni), minél szélesebbet vágsz, annál habosabb lesz a szoknya. A csíkok hossza a szoknya kívánt hosszának kétszerese legyen (félbe kell őket majd 'hajtani') + 1-2cm. A szalagra kösd fel az első csíkot a közepénél (a csomó a csík közepén legyen, a csomó két oldalán egyenlő legyen a szalag hossza). Egyenként kötözgesd fel a szalagokat (szerintem 2 szalagot összefogva egyszerre is fel lehet kötni, hogy nagyobb legyen a végeredmény, megéri többféleképpen is kipróbálni). A felkötött csíkokat szorosan húzd egymás mellé, kötözés közben próbáld néha a derekadhoz. Ha már rendesen körbeér és elég sűrű és nagy akkor már kész is vagy. Vegyél alá mindenképp egy színben vékony alsószoknyát, mert a tüll átlátszik. Felkötös egy szép masnival és kész ^^

Tippek:
- A tüllt könnyebb és gyorsabb felvágni, ha a kiválasztott hosszúság 2x-ét levágod, feltekered és úgy vágod csíkokra.
- Csomózásnál szebb ha a félbehajtott tüllt a szalag alá teszed és áthurkolod. 
- Ha szélesebb szalagot választasz jobban mutat a masni.
- Alsó szoknyának tökéletesen megfelel egy lolita ruhához, ebben az esetben tényleg több csíkot ajánlok egyszerre összefogni mert így még nagyobb lesz a szoknya.

Itt egy másik jó mód a tüllszoknya elkészítéséhez (megjegyzem eléggé hasonlít ehhez): 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése