2014. január 29., szerda

Cosplay tutorial - fényesből mattot

Üdv.
Bizonyára sokan ismeritek a könnyen beszerezhető, olcsó de eléggé fényes party parókákat. Ha nem akarsz több ezret költeni jó minőségű, ne adj isten kanekalon parókára akkor egy két egyszerű trükkel partyparókádat is party képessé varázsolhatod.

Amire szükséged lesz:
- Paróka! természetesen
- Akril festék - fehér esetleg a paróka színére hasonlító
- Spray flakon - olyan amibe tudsz tölteni, pl egy kifogyott parókaápoló flakonja. Olyan flakont nem érdemes venni ami inkább vizet spriccel ki mert lefolyik a parókáról, ragacsos lesz és gubancos.
- Pár kupak öblítő
- Sok sok papír a munkaterület lefedéséhez, nagyon maszatos tud lenni a munka :'D
- Nem árt egy fejre rátenni a parókát, könnyebb a munka

Első lépésként a parókát kb 1 hétig kell áztatni az öblítős vízben, ettől megpuhul, jobb lesz a tapintása, de vigyázat! A túl sok öblítőtől ragacsossá is válhat, 1-2 kupak esetleg 3 elegendő. Hagyd megszáradni a parókát, fésüld ki hogy ne legyen csomós.
Második lépésként a flakonba tegyél vizet és annyi akrilt hogy szinte már ne is oldódjon. Jól rázd össze. És fújd be vele az egész parókát, ajánlott rétegenként haladni, és több réteget felvinni egymás után.
Mikor már kb félig száraz fésüld ki, nehogy a festéktől összeragadjon. Megszárad és kész is!
Sokan használnak hintőport ami szintén segít mattítani a parókát, ezt száradás után kell felvinni, bár én még nem próbálkoztam vele.

Paróka festéshez több megoldást is találhatunk az interneten, kettőt szintén megosztok veletek, amivel most találkoztam:
http://firelilycosplay.deviantart.com/art/Sharpie-Wig-Dyeing-Tutorial-156134465
http://serebii42.deviantart.com/art/Rainbow-Dash-wig-298835516

Az első linkben egy kék paróka alakul át sötét kékké egy kis alkoholos filc/szövegkiemelő segítségével.
A második egy szőke paróka átalakítása Rainbow Dashhez...
És a végére egy youtube videó parókafestéshez:

Remélem hasznosnak találjátok a tippeket ^^ Kéréseket kérdéseket szívesen fogadok, és igyekszam még hasznos és érdekes tippeket hozni... Viszlát ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése