2014. január 31., péntek

Színes haj krepp papírral.

Üdvözletem! ~~~ヾ(^∇^)


Ma is újabb ismeretekkel gazdagodtam. Eddig nem gondoltam volna, hogy a hajat akár egy papírbolti termékkel is színessé lehet tenni... Azt hiszem egyszer ha ismét szőke lesz a hajam én is kipróbálom ezt ^_^
Bár ezt az eljárást valószínűleg inkább világos hajnál érdemes bevetni, de próbálkozni azért lehet :)
Azért is osztom meg veletek ezt a felfedezésemet, mert előfordulhat, hogy valakinek egy cosplayhez tökéletes ötletnek bizonyul. Például a jrockerek körében is elterjedtek a színezett tincsek. A visual kei bandáknál gyakori hogy egy két tincs más-más színű, erre a kedvenc példám pedig ez:
Amire szükséged lesz:
- Krepp papír - élénk színűt válassz!
- Alufólia
- Gumi kesztyű
- Víz!!

Eddig két módszert véltem felfedezni.

Az első:
Vedd fel a kesztyűt, a nedves krepp papír megfoghatja a kezet. Vágj le olyan szélességű csíkokat a krepp papírból amilyen hosszan szeretnéd, hogy színes legyen a hajad. Vágd le az alufóliákat is, amibe majd bele fogod csavarni a hajad. Tincsenként csavard rá a papírt a hajadra majd vizezd be. Erősen nyomkodd ki, amíg már nem csöpög belőle a színes víz. A papír végig ugyan ott maradjon, ahova szántad, különben félő, hogy nem fogja meg a hajad. Csavard az alufóliát a tincseidre ahol a krepp papír van.
Miután készen vagy az alufólia felcsavarásával, fogd a hajszárítót, és szárítsd meg. Ez után várj 20 percig, és bontsd ki. Ha még nedves szárítsd meg újra. Ezzel kész is vagy! Ha ügyes voltál színes a hajad. :)

A második:
Egy kis tálkába engedj vizet. Tépj le egy kicsi krepp papírt, majd mártsd bele a vízbe, és dörzsöld a hajadra. Ennek meg kell fognia a hajad. Pár perc az egész! Legalábbis egy tincsen, az első módszer szintén hosszadalmas mégis a hatása elméletileg tartósabb és egyszerre nagy felületeket lehet vele "festeni".

Itt egy videó az első módszer bemutatására:


Hajrá! Lehet próbálkozni!!! Sok sikert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése